Hur fungerar det i hundstallet?

Det finns flera tusen hundar i Sverige som idag inte har något hem. Vissa har haft turen att få följa med till hundstallet där de får vård och omsorg. För många hundar är hundstallet en början till ett bra liv. Där har de chans att bli friska, få vaccination och slutligen få en ny familj som bryr sig om dem. Ibland kan det vara så att hundarna har ett förflutet som har skadat dem vilket gör att det krävs mer tid och träning för att hunden ska kunna anpassa sig till det nya hemmet.

Hundstallet finner hem åt alla hundar

Hundstallet tar emot alla hundar

I hundstallet finns alla möjliga raser och storlekar på hundar. Hundarna i stallet är hittehundar som antingen har hittats av privatpersoner eller av polisen. Vissa är på plats för att den tidigare ägaren inte hade tid att ta hand om hunden ordentligt och andra kommer från en mer turbulent bakgrund än så. De vanligaste hundarna där är blandraser av en lite större modell men det förekommer även mindre raser. Alla hundar får genomgå en besiktning när de kommer till stallet för att undersöka deras hälsa och psykiska status.
När hunden är klar för omplacering är den avmaskad, veterinärbesiktad, märkt och vaccinerad. Beroende på åldern ligger priset för adoption på 3000-4500 kronor. Pengarna går till hundstallet. För att bidra lite extra till stallet, så att fler hundar kan få den hjälp och vård de behöver, kan man bli årsmedlem. Medlemsavgiften ligger på 250 kr per år. Det finns även ett livslångt medlemskap som kostar 2500 kronor och då får du också ta del av en medlemstidning som ges ut. I tidningen står det information om stallet och hundarna som finns där.

Hur du kan adoptera en hund

Att bli hundägare innebär ett stort ansvar då hunden är en levande varelse med känslor och behov. Om hunden dessutom har haft en turbulent bakgrund är det extra viktigt att den kommer till rätt hem. För att adoptera en hund behöver en intresseanmälan lämnas in så att hundstallet får en uppfattning om hur du är som person. Samtidigt får de även en uppfattning om vad för slags hund du kan tänkas passa tillsammans med. Det finns två olika sätt att lämna en intresseanmälan: antingen via hemsidan eller genom att skriva ut ett PDF-dokument som du fyller i och skickar in.
I intresseanmälan skriver du vad du har för livsstil och tidigare erfarenheter samt kunskaper av hundar. Du får även fylla i vad för typ av hund du letar efter samt berätta vilka övriga önskemål du har. Två referenser behöver lämnas, dels för att få en uppfattning om hur du är som person och dels för att få en uppfattning om hur god din hundkunskap är. Hundstallet matchar sedan din anmälan med de hundar som finns i stallet. Om något skulle kännas rätt får du information om vilken hund som kan tänkas passa dig.

Få en vän för livet

Hundstallet hjälper övergivna hundar och ger dig samtidigt en vän för livet. Alla hundar har inte haft turen att få starta sitt liv med personer som älskar och värderar dem. Alla hundar förtjänar dock ett hem där de kan få kärlek och omsorg. Med lite hjälp kan alla hundar få ett värdigt och kärleksfullt liv. Allt från stora till små typer av hundar är välkomna till stallet och förhoppningsvis får de slutligen den matte och husse som passar just dem bäst.